UZAK DOĞU SPORLARI TAEKWONDO-KİCK BOKS-MUAY THAİ-BOKS-ALPAGU-YAKIN SAVUNMA-STEP AEROBİK-KONDİSYON MERKEZİ
Üzeyir KURT
Lider Gençlik ve Spor Kulübü

BİLGİ YARIŞMASI

www.gelisenbeyin.net/genel-kultur-sorulari.html

Genel Kültür Soruları, Genel Kültür Soruları ve Cevapları, Bilgi Yarışması Soruları, Sorular ve Cevapları

1) “Sinekli Bakkal” Romanının Yazarı Aşağıdakilerden Hangisidir? 
A) Reşat Nuri Güntekin 
B) Halide Edip Adıvar 
C) Ziya Gökalp 
D) Ömer Seyfettin

Reklamlar

 

Cevap : ( B ) 
2) Aşağıda Verilen İlk Çağ Uygarlıklarından Hangisi Yazıyı İcat Etmiştir? 
A) Hititler 
B) Elamlar 
C) Sümerler 
D) Urartular 
Cevap : ( C ) 
3) Tsunami Felaketinde En Fazla Zarar Gören Güney Asya Ülkesi

Aşağıdakilerden Hangisidir? 
A) Endonezya B) Srilanka C) Tayland D) Hindistan 
Cevap : ( A ) 
4) 2003 Yılında Euro Vizyon Şarkı Yarışmasında Ülkemizi Temsil Eden Ve

Yarışmada Birinci Gelen Sanatçımız Kimdir? 
A) Grup Athena B) Sertap Erener C) Şebnem Paker D) Ajda Pekkan 
Cevap : ( B ) 
5) Mustafa Kemal Atatürk’ün Nüfusa Kayıtlı Olduğu İl Hangisidir? 
A) Bursa B) Ankara C) İstanbul D) Gaziantep 
Cevap : ( D ) 
6)Aşağıdakilerden Hangisi Dünya Sağlık Örgütünün Kısaltılmış İsmidir? 
A) Uhw B) Unıcef C) Who D) Nato 
Cevap : ( C ) 
7
)Romen Rakamında Hangi Sayı Yoktur?

A) 0 B) 50 C) 100 D) 1000 
Cevap : ( A ) 
8)Bir Gün Kaç Saniyedir? 
A) 86000 B) 88600 C) 86400 D) 84800 
Cevap : ( C ) 
9)Üç Büyük Dince Kutsal Sayılan Şehir Hangisidir? 
A) Mekke B) Kudüs C) Roma D) İstanbul 
Cevap : ( B ) 
10)Hangi İlimizde Demiryolu Yoktur? 
A) Batman B) Kütahya C) Aydın D) Muğla 
Cevap : ( D ) 
11)Hangi Ülkenin İki Tane Başkenti Vardır? 
A-Güney Afrika 
B-Senegal 
C-El Salvador 
D-Venezuela 
E-Kamboçya 
Cevap : ( A ) 
12)Cevdet Bey Ve Oğulları Eseri Kime Aittir? 
A-Orhan Pamuk 
B-Yahya Kemal Bayatlı 
C-Atilla İlhan 
D-Samipaşazade Sezai 
E-Ahmet Haşim 
Cevap : ( A ) 
13)Bir Sebepten Dolayı Tek Kulağına Küpe Takan

Osmanlı Padişahı Kimdir? 
A-Kanuni Sultan Süleyman 
B-Yavuz Sultan Selim 
C-Orhan Bey 
D-Fatih Sultan Selim 
E-Iı.Abdülhamit 
Cevap : ( B ) 
14)Aşağıdaki Ülkelerden Hangisinin Nüfusu Daha Fazladır 
A-İspanya 
B-Fransa 
C-İngiltere 
D-Almanya 
E-Türkiye 
Cevap : ( D ) 
15) Aspirinin Hammaddesi Nedir? 
A-Söğüt 
B-Köknar, 
C-Kavak 
D-Meşe 
E-Gürgen 
Cevap : ( A ) 
Soru 1 : Müslümanların Dünyadaki Nüfusu Ne Kadardır? 
Cevap : Yaklaşık 1,5 Milyar Kadar, Dünya Nüfusunun Dörtte Biri Kadar 
Soru 2 : İmsak Ne Demektir? 
Cevap : Sahurun Bitimi, Orucun Başlama Vaktidir. 
Soru 3 : Sahur Ne Demektir? 
Cevap : Oruç Tutmak Maksadıyla Gece Kalkılıp, En Geç İmsak Vaktine Kadar Yenilen Yemeğin Adı. 
Soru 4 : Günümüzde Nüfusu En Fazla Olan İslam Ülkesi Hangisidir? 
Cevap : Endonezya

Sponsor Bağlantılar

 


Soru 5 : Hicri Takvim Nedir Ve Kim Başlatmıştır? 
Cevap : Peygamber Efendimiz (S.A.V.)’İn Mekke’den Medine’ye Hicretini Başlangıç Kabul Eden 
Ve Aya Göre Hesap Edilen Takvimdir. Hz. Ömer (R.A.) Başlatmıştır. 
Soru 6 : Ravza-İ Mudahhara Nedir? 
Cevap : Peygamber Efendimiz (S.A.V.)’İn Mübarek Kabirleri İle Minberi Arasındaki Yerin Adı 
Soru 7 : Hicri Takvim İle Miladi Takvim Arasındaki Fark Nedir? 
Cevap : Hicri Takvim; Peygamberimiz (S.A.V.)’İn Hicretiyle Başlar, Hesaplamalar Aya Göredir. 
Miladi Takvim; Hz. İsa (A.S.)’In Doğumuyla Başlar, Güneşe Göre Ayarlanmıştır. 
Soru 8 : İlk Defa Dünya Haritasını Kim Çizmiştir? 
Cevap : Piri Reis 
Soru 9 : Peygamber Efendimiz (S.A.V.)’İ Övmek İçin Yazılan Şiire Ne Ad Verilir? 
Cevap : Natı Şerif 
Soru 10 : Kaside-İ Bürde’nin Sahibi Şair Kab Bin Züheyr (R.A.)’A Peygamber Efendimiz (S.A.V.)’İn 
Verdiği (Hediye Ettiği) Hırka Bugün Nerede Muhafaza Edilmektedir? 
Cevap : İstanbul-Topkapı Sarayı Hırka-İ Saadet Dairesinde 
Soru 11 : Rasulüllah (S.A.V.)’İn Veysel Karani’ye Hediye Olarak Bıraktığı, Hz. Ömer (R.A.) Ve 
Hz. Ali (R.A.)’In Bu Vasiyeti Yerine Getirerek Ulaştırılan Hırkası Bu Gün Nerededir? 
Cevap : İstanbul’da Hırka-İ Şerif Camiinde Bulunmaktadır 
Soru 12 : Keçeli Halil Adında Bir Zat, Yemeği Canı İstediği Bir Şeyin Parasını Bir Kenara Ayırarak Sonunda 
Biriktirdiği Bu Paralarla Bir Mescit İnşa Ettirmiştir. Bu Mescidin Adı Nedir Ve Nerededir? 
Cevap : Sanki Yedim Mescidi. Fatih Camisinin Doğusunda 
Soru 13 : Dünyaca Ünlü İki Müslüman Boks Şampiyonunun Adı Nedir? 
Cevap : Muhammed Ali (Cassius Clay), Malik Abdülaziz (Mike Tyson) 
Soru 14 : İkinci Dünya Savaşında Hangi Ülkeye Atom Bombası Atılmıştır Ve Atılan Şehirler Hangileridir? 
Cevap : Japonya, Hiroşima Ve Nagasaki 
Soru 15 : Top İle Oynanan Beş Adet Spor Dalı Sayınız? 
Cevap : Futbol, Basketbol, Voleybol, Hentbol, Rugby 
Soru 16 : Futbol Maçlarında Oynanan Topun Fifa Kurallarına Göre Ağırlığı Ne Kadar Olmalıdır? 
Cevap : 452 Gram 
Soru 17 : Futbol Sahasının Büyüklüğü Ne Kadardır? 
Cevap : 50 Metre X 100 Metre 
Soru 18 : Yetmişli Yılların Sonunda İslam’ı Seçen Ünlü Pop Sanatçısı Kimdir? 
Cevap : Yusuf İslam (Cat Stevens) 
Soru 19 : Müslüman Olan Ünlü Deniz Bilimcisi Ve Araştırmacısı Olan Adamın Adı Nedir? 
Cevap : Kaptan Custeau 
Soru 20 : Avustralya Adasının En Tanınmış Hayvanının İsmi Nedir? 
Cevap : Kanguru 
Soru 21 : İstanbul İlimizde Bulunan Asma Köprülerin İsimleri Nelerdir? 
Cevap : Boğaz Köprüsü Ve Fatih Sultan Mehmet Köprüsü 
Soru 22 : Başkent Ankara’da Bulunan Uluslar Arası Hava Limanımızın Adı Nedir? 
Cevap : Ankara Esenboğa Hava Limanı 
Soru 23 : Fransa İle İngiltere’yi Bir Birine Bağlayan Tünelin Adı Nedir? 
Cevap : Manch Tüneli 
Soru 24 : Bulunduğumuz Çağda İslam Dini En Fazla Hangi Kıtalarda Daha Fazla Yaygındır? 
Cevap : Asya Ve Afrika 
Soru 25 : Futbol Toplam Kaç Kişi İle Oynanır? 
Cevap : 22 Kişi 
Soru 26 : Almanya’da Bulunan Minareli En Büyük Cami Hangi Şehirdedir? 
Cevap : Mannheim’de (2500 Kişilik) 
Soru 27 : Papa Iı. Jan Paul Hangi Hıristiyan Mezhebinin Lideridir? 
Cevap : Katolik Mezhebi 
Soru 28 : Her Sınıf Ve Kademedeki İnsanların Düşünce Ve Davranışlarında Yanlışı Değil Doğruyu, 
Zararlıyı Değil Faydalıyı, Zulmü Değil Adaleti, Kötüyü Değil İyiyi Seçip, Uygun Vasıtalarla, 
Ameli Meleke Kazandırmaya Ne Denir? 
Cevap : Eğitim 
Soru 29 : Ankara İlimizin Araba Ve Şehir Kod Numarası Kaçtır? 
Cevap : 06 
Soru 30 : Bakü Hangi Devletin Başkentidir? 
Cevap : Azerbaycan 
Soru 31 : Endonezya Devleti Hangi Kıtadadır? 
Cevap : Asya 
Soru 32 : Genellikle Yeni İsmi İle Anılan Hatay İlimizin Eski İsmi Nedir? 
Cevap : Antakya 
Soru 33 : Türkiye’nin En Büyük Gölü Hangisidir? 
Cevap : Van Gölü 
Soru 34 : Türkiye’nin Yüzölçümü Kaç Kilometre Karedir? 
Cevap : 779.452 Kilometre Karedir. 
Soru 35 : Türkiye’nin En Yüksek Dağı Hangisidir? 
Cevap : Ağrı Dağı (5165 Metre) 

Soru 36 : Türkiye’de Bulunan İki Akarsuyun Adını Söyleyiniz? 
Cevap : Dicle Ve Fırat 
Soru 37 : Toros Dağları Türkiye’nin Hangi Bölgesindedir? 
Cevap : Akdeniz 
Soru 38 : Hollanda’nın Başkenti Nedir? 
Cevap : Amsterdam 
Soru 39 : Dünyanın En Uzun Nehrinin Adı Nedir? 
Cevap : Nil Nehri (Afrika Kıtasında) 
Soru 40 : Semerkant Hangi Ülkenin Sınırları İçindedir? 
Cevap : Özbekistan 
Soru 41 : Doğu Roma İmparatoru Rasulüllah (S.A.V.)’İn Mektubunu Okumadan Önce, 
O Sırada Şam’da Ticaret İçin Bulunan Ebu Süfyan’dan Bilgi Aldı. Onun Yalan 
Söylemeyen Emin Bir İnsan Olduğunu Öğrendi Ve Ona: “İnsanlara Yalan Söylemeyen 
Birisinin Allah’a Yalan Söylemesi Mümkün Değildir” Dedi. Bu İmparator Kimdir? 
Cevap : Herakliyus 
Soru 42 : İspanya’da Geçmişte Kurulmuş Olan İslam Devletinin Adı Nedir? 
Cevap : Endülüs Emevi Devleti 
Soru 43 : Afrika’nın Kuzeyinde, Akdeniz’in Kıyısında 1.750.000 Kilometre Kare Genişlikte 
Olan Ve Nüfusu Yaklaşık 3.100.000 Olan Ülke Hangisidir? 
Cevap : Libya 
Soru 44 : 18.Asırda Yaşamış Fransız Komutan Ve Devlet Adamı, Askeri Bir Eğitim Gördükten 
Sonra Orduya Katıldı. Önemli Askeri Başarılardan Dolayı Kısa Sürede Tuğgeneralliğe 
Yükseldi. Daha Sonra 15 Sene Diktatörlük Yaptı. Kendisine Has Kişiliği İle Tanınan, 
Koyduğu Kanunlarla 1789 Fransız Devrimini Bütün Avrupa’ya Yaymıştır. 
Bu Diktatör Fransız Devlet Adamı Kimdir? 
Cevap : Napolyon Bonaparte 
Soru 45 : Hayvanlar Kaç Yapıya Sahiptir? 
Cevap : İki Yapıya Sahiptirler; His Ve İrade 
Soru 46 : “Zaman İhtiyarladıkça Kur’an Gençleşiyor” Sözü Kime Aittir? 
Cevap : Bediüzzaman Saidi Nursi 
Soru 47 : İslami Yılbaşı Hangi Ay İle Başlar? 
Cevap : Muharrem Ayı İle 
Soru 48 : Bir Gayeyi Gerçekleştirmek Ve Bir Davayı Hakim Kılmak İçin, Hiyararşik Bir 
Yapı İçinde Bir Araya Gelerek Faaliyet Gösteren Topluluğa Ne Denir? 
Cevap : Teşkilat 
Soru 49 : Kaç Yılda Bir Şubat Ayı 29 Çeker? 
Cevap : 4 Yılda Bir

 
Soru 50 : Eskiden İslam Dünyasının İlim Beşiği Olan Kufe Şehri Hangi Devlet Sınırları İçindedir? 
Cevap : Irak 
Soru 51 : Cumhuriyet Döneminde Bir Süre Ezan Türkçe Okunmuştur. Hangi Tarihler Arası 
Okunmuştur Ve Kimin Dönemindedir? 
Cevap : 1932-1950 Yılları Arsında İsmet İnönü Döneminde 
Soru 52 : 165 Tane Dik Çivinin Üzerine Sırt Üstü Yatarak Göğsünde 35 Kilo Ağırlığındaki 
Betonu Kırdırtan Ve Yine Sırtında Takoz Parçalattıran 
Cevap : Yılmaz Aydın 
Soru 53 : Eski Güreşçilerimizden Olup Amerika’da Katıldığı Bir Şampiyonada Birincilikler 
Alan Ve Kendisine “Benimle Evlenirsen Milyarlarım Senin Olur” Diyen Amerikalı 
Bir Bayana “Bire Hatun Biz Buraya Damızlık İçin Mi Geldik” Diyen Pehlivanımız Kimdir? 
Cevap : Koca Yusuf 
Soru 54 : Diğer Bir Adı “Küçük Asya”Dır. Kuzeyinde Marmara Denizi Ve Kara Deniz,Doğusunda 
Gürcistan, Nahçivan Ve İran, Güneyinde Irak, Suriye Ve Akdeniz, Batısında İse 
Ege Denizi İle Çevrilidir. Yüzölçümü 756.855 Kilometre Karedir. Fırat, Dicle, Kızılırmak, 
Yeşilırmak Ve Sakarya Önemli Akarsularıdır. En Yüksek Yeri 5165 Metre İle Ağrı Dağıdır. 
Zengin Bir Tarihi Olup, Jeopolitik Açıdan Da Son Derece Büyük Bir Öneme Sahip Olan Bu 
Bölgenin Adı Nedir? 
Cevap : Anadolu 
Soru 55 : Aya İlk Defa Kaç Yılında Ve Kim Ayak Bastı? 
Cevap : 1969 Yılında Neil Armstrong 
Soru 56 : İki Nehir Anlamına Gelen, Fırat Ve Dicle Nehirleri Arasındaki Topraklara Daha Geniş Anlamda 
Sattülarabin İki Yakasında Ve İran Yaylasının Batı Eteğinde Bulunan Ülkelere Tarih Boyunca 
Verilen İsimdir.Uygarlıkların Merkezi Olmuş Ve Ev Sahipliği Yapmış Olan Bu Bölgenin Adı Nedir? 
Cevap : Mezopotamya 
Soru 57 : 1940 Yılında Ankara’da Doğdu. İstanbul Üniversitesi Alman Filojisini Bitirdi. Çeşitli Devlet 
Görevlerinde Çalıştı, Trt De Görev Yaptı. Lise Öğrenciliğinde Edebiyat Hayatına Başladı. 
Acı Adlı Bir Dergi Çıkardı Ve Edebiyatı Diriliş Ve Mavera Dergilerinde İşledi. Müslümanca 
Bir Duyarlılığın Ağır Bastığı Şiirine Sembolik Bir Alegorik Duygu hakimdir. Kitaplarından 
Bazıları; İşaret Çocukları Yedi Güzel, Korku Ve Yakarıştır. 1987 Yılında Pankreas 
Kanserinden Vefat Eden Şairimiz Kimdir? 
Cevap : Cahit Zarifoğlu 
Soru 58 : Hak, Hakkı Üstün Tutan Sistemlerde Şu Dört Şeyden Doğar; A-Doğuştan Haklar, 
B-Emek Karşılığı Haklar, C-Adalet Gereği Haklar, D-Anlaşmalar Gereği Haklar. 
Şimdi Kuvveti Üstün Tutan Sistemlerde Hakkın Hangi Şeylerden Doğduğunu Siz Söyleyiniz? 
Cevap : Kuvvet, Çoğunluk, İmtiyaz Ve Çıkar 
Soru 59 : Toplam Talebin Toplam Arzdan Fazla Olması, Buna Bağlı Olarak Fiyatların Yükselmesine 
Dayanan Ekonomik Dengesizlik, Paranın Değerinin Düşmesi Ve Alım Gücünün Azalması 
Olayına Ne Ad Verilir? 
Cevap : Enflasyon 
Soru 60 : Toplum Yapısının Şeklini, Gelişimini Ve Değişimini İnceleyen, Bilimsel Metot Ve Araştırma 
Teknikleri Kullanarak, Toplum Yapısında Meydana Gelen Olayları Yorumlayan, Teoriler 
Geliştiren Ve Kendi Kavramları İle Kanunlara Ulaşan Bilim Dalına Ne Denir? 
Cevap : Sosyoloji 
 

TAEKWONDO-KİCK BOKS-MUAY THAİ-ALPAGU-BOKS-YAKIN SAVUNMA-STEP AEROBİK-KONDİSYON MERKEZİ...